Vad behöver man?

I många fall är det riktigt underbart att driva just en kennel men man måste också se till att ta hand om hundarna på bästa sätt, samt se till att de verkligen får den omvårdnad som krävs. Man måste därför se till att investera i flera saker som får hundarna att trivas och utvecklas.

Vad behöver man skaffa?

När man först ska starta kenneln kan det kännas som att antalet saker som ska skaffas är oändligt. Det är dock inte så att allt måste köpas på en gång utan genom att vara lite kreativ kan man ofta spara en hel del pengar. Man måste dock se till att hundarna har mat-, vattenskålar, sovplatser, koppel samt halsband. Det finns dock inga krav på hur de ska se ut eller kring vilket material de ska vara gjorda av. Man måste också hålla ordning på sina saker så att man vet var de finns när de behövs.

På en kennel måste man också se till att hundben, hundleksaker och godis finns. Detta används ofta för att roa hunden, samt belöna den när man tränar. Att leka med bollar, rep eller tygleksaker är ofta mycket givande efter träning och leken bygger också en bra relation mellan hunden och människan.

Om man bestämmer sig för att starta en kennel kan det frekvent förekomma att en eller flera hundar måste följa med på resor och liknande. Något som underlättar resan och närmast är ett tvång att ha hemma är transportburar. Hos Jordbruksverket kan man finna föreskrifter om hur stor buren måste vara för att få användas till hunden. Om man har flera olika stora hundar kan flera burar behövas och det kan också krävas olika burar om man ofta använder olika transportmedel.

Detta är det allra första man bör tänka på när man startar sin kennel.