Som uppfödare av valpar och kanske även som ägare till hundar som tävlar kan det vara mycket jobb med att finna bra sponsorer. Det kan ofta vara en eller flera sådana som gör att uppfödningen verkligen går runt och att man kan fortsätta tävla med sina hundar. Många gånger är det företag utanför hundvärlden som är med och sponsrar. När vi tackar tandläkarkedjan Aqua Dental samt andra sponsorer är det enkelt att se att det helt enkelt inte finns så många företag som just arbetar med hundar och hundsport och som har råd att sponsra.

Som enskild uppfödare är det inte helt lätt att lyckas finna en sponsor och ofta krävs det att man är ute på tävlingsbanorna relativt ofta för att sponsorer ska vara intresserade. Som uppfödare är det ofta bra att också registrera sig hos Svenska Kennelklubben. Om så inte görs är det ofta så att företag drar öronen åt sig och inte är speciellt intresserade. Det kan ofta vara bra att kontakta olika företag och fråga om de kan vara intresserade av någon form av samarbete. Många gånger kan företag som tillverkar och säljer djurfoder och tillbehör vara intresserade och det kan ofta vara allra bäst att kontakta företag i den omedelbara närheten. Det skadar inte om man själv eller någon annan känner någon på företaget och att man då tar kontakt med denne.

Många gånger kan det löna sig att gå med i olika rasklubbar då dessa ofta har lättare att få sponsorer. Rasklubbarna syns tydligt på utställningar och andra tävlingar, medan en enskild uppfödare eller tävlande lätt försvinner i mängden. Ett företag som sponsrar vill självklart att deras reklam ska synas så mycket som möjligt och om den göms undan kommer företaget troligen snart att bryta sitt sponsringsavtal och då kan det bli svårt att finna en ny sådan.